Diyanet işleri Başkanı Erbaş gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kamuoyunda Adnan hoca olarak biline Adnan Oktar konusuna da değinerek ’İnşallahı maşallahı çok kullanarak bir yandan önüne Kuranı-ı Kerimi koyup bir yandan da dansöz önünde dansöz oynatanlar var’.

’o televizyonu kapatma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığında değil ki yetki kimdeyse onun kapatması gerekir. Bizimde gördüğümüz zaman tüylerimizi diken diken eden, zaten bakmakta doğru değil öyle bir kanala . Bu kişi vaktiyle yahudilik masonluk kitabını hazırlayan bir grubun başındaydı o kişi Şimdi kendisi mason olduğunu söylüyor. Tamamemn akli dengesi herhalde bozulmuş. O konuda ceza aldı yahudilere ve masonlara hakaretten ceza aldı. Cezaevine yatış sebelerden biri de Atatürke hakarettir.Dengesi bozulmuş bir insan’dedi.

Ayrıca mushafları inceleme ve kıraat kurulu ile de bilgi veren Erbaş ’Şimdi inşallah Kuran meallerinin de kurul tarafından okunarak herhangi bir hata, yanlış bir tercüme var mı yok mu diye bununla ilgili bir tashih yapıldıktan sonra, düzeltme yapıldıktan sonra kurulun onayına sunarak vatandaşlarımıza ulaşmasına sağlayacak bir çalışma içerisindeyiz. Bütün mealler kurulun onayından geçsin istiyoruz. Yoksa farklı farklı insanların elinden çıkan mealler. Yanlış tercümeler olabilir. Onu da daha sağlıklı bir duruma kavuşturmayı planlıyoruz ‘dedi.