Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı operasyonla terör örgütü ‘medya sorumlusu’ olarak bilinen Suriye uyruklu Abdulbasit Abdulaziz Hammud yakalandı. Terör örgütlerinin yapmış olduğu faaliyetleri kayıt altına alan ve sosyal medya gibi internete yayımlanmasını sağladığı öğrenildi.

İstihbarattan gelen bilgilere göre Suriye’nin Halep kentinden kaçak yollarla ilk önce Hatay’a ardından Gaziantep’e geçtiği öğrenilen 22 yaşına ki terör örgütü medya sorumlusu olduğu öğrenilen Abdulbasit Abdulaziz Hammud en son durağı olan Kocaeli’nde yakalandı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nın aldığı istihbaratla harekete geçildi. Jandarma ekipleri terör örgüt üyesi Hammud’u bir süre takip altında izledikten sonra sahte kimlikle kiraladığı evinde baskın tapılarak gözaltına alındı. DEAŞ üyesi Hammud DEAŞ terör örgütüne 4 yıl önce katılmış ve örgüt içinde ‘medya sorumlusu’ olarak faaliyet göstermiş. Örgütün yaptığı bütün eylemleri ve faaliyetleri kamera ile kayda alarak internete yayan kişi Abdulbasit Abdulaziz Hammud. Kocaeli Derince’de bulunma sebebinin ise kendisine yeni bir görev verilene kadar ‘ölü hücre’ olarak adlandırdıkları mekanlarda bekleyeceği tespit edildi.  Jandarmada sorgusu tamamlanan DEAŞ terör örgüt üyesi medya sorumlusu Abdulbasit Abdulaziz Hammud çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.