Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yeni tedbirleri açıkladı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''883 milyon hep birlikte seferberlik anlayışıyla mücadele etmemiz gerekiyor'' diye konuştu. İşte, yeni korona virüsü tedbirleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesinin korona virüsü tedbirleri olduğunu söyledi. Korona virüsüne karşı en etkili tedbirin kendimizi korumak olduğunu belirten

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşları mecbur kalmadıkça kalabağa karışmamaya davet etti. Kabine toplantısında ilave tedbirleri istişare ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

* Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

* Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz.

*Market, bakkal, kasap ve manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler içerisinde kısıtlamanın dışındadır.

*20 yaş altı ve 65 yaş üstü toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

*Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.

*Salgının evlerde bulaşma oranının artmasından dolayı evlerde gün, mevlüt, taziye, yılbaşı kutlaması gibi etkinlikler yapılmayacaktır.

*Cenaze namazları en fazla 30 kişi ile kılınacaktır.

*Hamam, sahuna, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

*Alışveriş merkezlerine girişte hes kodu uygulamasına gidilecektir.

*Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10:00 ile 16:00 arasında belirlenecektir.

*50 kişiden fazla çalışanı bulunan işyerlerinin uyguladığı tedbirler sıkı bir şekilde denetlenecektir.

* Kabine Toplantısında alınan kararlar Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacaktır