Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gündemdeki konulara ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunurken Rusya ile alakalı konulara da değindi ve Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'i ümitsiz gördüğünü ifade etti. 

Basın mensuplarının Rusya ilişkileri ve Putin ile ilgili sorularına karşı Erdoğan, "Sayın Putin ile Yukarı Karabağ konusunu da konuştuk. Süreç neredeyse 30 senedir işliyor, bu hassas konunun Rusya tarafından ele alınması gerektiğini aktardık. Çünkü Rusya’nın bölgede Ermenistan üzerinde de bir baskınlığı söz konusu.‘Rusya olarak bu işe önem vermeniz faydalı olacaktır’ dedik. Yedi reyondan beş tanesi ile ilgili daha önce çıkan karar var. Bu kararlara uyulması gerekliliği üzerinde durduk." 
 
"Kendisi olumlu bakıyor ama, gördüğüm kadarıyla çok umutlu değil. Tarafların tutumu nedeniyle ümitsiz, onu gördüm. Ben kendisine, ‘Beş reyon meselesinde olumlu neticeler alınmıştı, buradan çıkacaklardı’ dedim. Bu konuda BM’nin almış olduğu karar da var, bu karara rağmen Ermeniler buraları boşaltmadı. Buraların işgal altında olduğunu BM Güvenlik Konseyi kabul etti. Buna rağmen Ermenistan oraları terk etmiyor, boşaltmıyor. Buralar boşaltılmış olsa, o zaman tabii buraların gerçek sahipleri gelip topraklarına yerleşebilirler. Tüm bunları görüştük. Ama gördüm ki bir ümitsizlik var yani."