Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan böyle bir seferelikde kendilerininde olduğunu söyleyerek böyle bir çalışmaya destek vermememiz düşünülemez. Erdoğan ’bizim için en büyük mükafaat okuma -yazma öğrenmesine vesile olduğumuz her bir vatandaşımın sevincine ortak olmaktır.’dedi

CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi özel bir televizyon kanalına görüntülü olarak bağlanıdılar. Müge Anlı’nın başlattığı okuma-yazma seferberliğine bizde varız mesajı verdiler.

Müge Anlı’nın okuma-yazma konusundaki gayretlerini en baştan yakından takip ettiklerini söyleyen Erdoğan’Böyle bir kampanyaya bizim destek vermemiz düşünülemez. Milli eğitim bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımıza bu kampanya ile ilgili talimatları verdik.Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Biz de bu seferberlikte varız. Milletimizde de bu desteği bekliyoruz.Bu tür kampanyalarımızla eğitim öğretim konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum. Geçmişte çok yüksek oranlarda olan okuma yazma bilmeme oranını sıfıra indirene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Aslında 2003 yılında eşim ile şanlıurfada başlattığımız’ haydi kızlar okula ‘kampanyası ile bir adım atmıştık ve bu adım gerçekten de meyvelerini verdi ve vermeye de devam ediyor.’dedi.

Sizin destek vereceğinizde de çok emindim diyen Müge Anlı ‘Seferberliği Cumhurbaşkanının başlatabileceğini okulda öğrenmiştik.’dedi.