78 bin kişiyi dolandırarak 511 milyon TL para ile Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank yöneticisi Mehmet Aydın, kullanıcılarını mağdur etmeyeceğini ve ödemeleri Bitcoin yolu ile yapacağını söyleyen bir ses kaydı yayınladı.

 Çiftlik Bank adlı sistem ile yapılan yatırımlar karşısında büyük kâr oranları vereceğini iddia eden Mehmet Aydın, 78 bin kişiden toplam 511 milyon TL para arakladıktan sonra Uruguay'a kaçmıştı. Kendine yöneltilen sorular ve medyada yer alan haberlere cevap vermek isteyen Mehmet Aydın, dolandırılan kişilere ve medyaya ithafen ses kaydı yayınladı. Büyük bir kitle tarafından merakla dinlenen ses kaydı dolandırılan mağdurlara umut ışığı oldu. Ses kaydında yaptığı açıklamalarda bitcon ile ödeme yapacağını belirten Mehmet Aydın, mağdurlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çiftlik Bank CEO'su olarak bilinen Mehmet Aydın, sosyal Medya üzerinden kullanıcılarına göndermiş olduğu ses kaydında şunları kaydetti: "Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sistemdeki kâr ve zarara hepimiz ortaktık. Fakat projenin çökmesinden sonra sadece ben ve ekibim zarar gördük.

 Üyelerimiz zarar görmemesinin yanı sıra bizi suçladılar. Hepsinin canı sağolsun. Ödemelerini geri yapacağım. Ne kadar sürede yapabileceğim hakkında bir fikir sahibi değilim. Herkesin hakkını ödeyebilmek için Türkiye'de hapse girmektense Uruguay'da işlerime devam edeceğim. Kullanıcılarıma vermiş olduğum bir söz var bunu yerine getireceğim. Yapılmayan ödemeler Bitcoin aracılığıyla yapılacaktır."