Onlarca kişi dolandıran Çiftlik Bank kurucusu 27 yaşında ki Mehmet Aydın ile ilgili Adalet Bakanı Gül açıklamalarda bulundu. Bir sürü insanı mağdur edip Uruguay’a kaçan ve Uruguay vatandaşı olan Mehmet Aydın’ı Uruguay’dan geri isteyeceğiz dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül televizyon kanalında yaptığı açıklamalar da son günlerde gündeme oturan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ve mağdur ettiğini ifade ederek yargının bu vakayı titizlikle incelediğini mağdur olan vatandaşların mağduriyetini biraz da olsa gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

 Özellikle sanal ortamlarda bu tür dolandırıcılık örgütlerinin fazlasıyla çoğalmasına da dikkat çeken Adalet Bakanı Gül ‘’ Sanal ortamlardan dolandırıcılığa bir takım kişilerin tevessül ettiğini görüyoruz. İstanbul Anadolu Başsavcılığı, bu Çiftlik Bank’ın bulunduğu yerlerin yaptığı soruşturmalarda var ama merkezi İstanbul’da olduğu için Anadolu Savcılığı soruşturmayı yürütüyor. Bu konu üzerinde kesin sonuca varmak için her türlü çalışmalar titizlikle yapılıyor. Öncelikle bizlerin çok uyanık ve titiz olmamız gerekmektedir. Bu tür sanal ortamlar bir anda türeyip de vatandaşlarımızın iyi niyetlerini sömürmelerine izin vermemek gerekir. Burada hukuken kayyum boyutu, uluslar arası hukuk boyutunda neler yapılabilir ise yargı makamlarımız hepsini gerektiği şekilde yapıyor. Şikayete kon olunca, Mehmet Aydın’a çıkış yasağı konuldu. Şikayetler artınca konu orada da yargıya intikal etti. Yurt dışı yasağı konulunca da ilgili kişinin dışarıda olduğu anlaşıldı. İlgili makamların çalışmaları sürüyor. Yargı mensuplarımız, savcılarımız konuyu titizlikle takip etmekte. İlgili kişinin de Türkiye’ye iade konusunda ne kadar imkan varsa savcılarımız gerekli tatbikatları yaparak konuyu çözüme kavuşturmak için çalışıyor.’’ dedi.