Bugün akşam saatlerinde Suriye’den Türkiye’ye yine roket fırlatıldı. Terör örgütü PKK/PYD tarafından atılan roket Hatay’a düştü.

Tam saati açıklanmazken akşam saatlerinde olduğu bilinen ve terör örgütü PYD/PKK tarafından Hatay’ın Kırıkhan ilçesine atılan iki havan topu mermisi isabet etti. Havan topu mermilerinin Kırıkhan Yalanoz Mahallesi’nde bulunan boş araziye düşmesi olası bir faciayı önledi. Patlamanın etkisi ile Yalanoz Mahallesi yakınlarında bulunan evlere şarapnel parçaları isabet etti. Saldırıda ölen yada yaralanan olmaması sevindirici haber oldu. Fakat evlere isabet eden şarapnel parçaları küçük çaplı hasarlar meydana getiri.

Aynı saatlerde tekrardan saldırıya geçen terör örgütleri PKK/PYD tarafından ateşlenen roket ise yine Hatay’ın Reyhanlı ilçesine isabet etti. Roketin isabet ettiği alanın yine boş arazi olması olası bir can kaybını önledi. Zeytin Dalı Harekatı ile büyük kayıplar veren terör örgütleri saldırılarına son vereceğe benzemiyor. Patlamanın ardından her iki bölgeye de çok sayıda güvenlik güçleri sevk edilerek bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldılar. Güvenlik önlemlerinin ardından bölgede ekipler yarafındaninceleme yapıldı.