Koronavirüs tedbirleri ile ilgili önemli kararlar Kabine toplantısında alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen son toplantıda 18 günlük tam kapanma kararı alınmıştı. 17 Mayıs’a kadar devam edecek kapanma sürecinde açık olacak işletmeler ve kısıtlamadan muaf olacaklar da yine paylaşılmıştı. Peki, bu hafta toplantı olacak mı?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Sosyal medyada yer alan iddialarda 19 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle 17-18 Mayıs tarihlerinin de tam kapanmaya eklenebileceği ve kapanma sürecinin 20 Mayıs’a kadar uzayabileceği iddia edilmişti.

Bu konuya ilişkin değerlendirmenin de yine Kabine toplantısında yapılması be nihai kararın bu toplantıda alınması bekleniyor.

26 Nisan’da gerçekleştirilen son toplantının ardından yaklaşık 2 haftalık bir süre geçti. Dolayısıyla toplantıların iki haftada bir gerçekleştirildiği göz önüne alınırsa 10 Mayıs 2021 Pazartesi ya da 11 Mayıs 2021 Salı günü bir kez daha Kabine’nin toplanması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi açıklama gelmesi durumunda ayrıntılar haberimizde yerini alacak.