O Cengiz Han liderliğinde Batı’ya doğru istilaya başlayan Moğolları ilk karşılayan Harzemşahların askeri dehasıdır. İslam Dünyası’nı içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden kahraman bir komutandır Bozkır Arslanı Celaleddin… Cengiz Han’ın “keşke böyle bir oğlum olsaydı” diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu bir savaşçıdır Bozkır Arslanı Celaleddin. Babası kollarında ölse de diğer Müslüman milletler tarafından yalnız bırakılsa da defalarca ihanete uğrasa da mücadeleden vazgeçmeyen bir dava adamıdır Bozkır Arslanı Celaleddin. Bugünkü Elazığ - Diyarbakır dolaylarında son nefesini veren, Türk Tarihi ve Oğuz Türklerinin en görkemli şahsiyetlerinden birisinin hikayesidir Bozkır Arslanı Celaleddin…

YENİ BÖLÜM ÖZETİ

Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu savaşçı Celaleddin Harzemşah'ın efsanevi hikayesinin anlatıldığı "Bozkır Arslanı Celaleddin" yakında atv ekranlarında olacak.

İslam dünyasını içine sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden "Bozkır Arslanı Celaleddin"in hikayesini anlatan dizinin yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ üstlendi.

Genel yönetmenliğini Metin Günay'ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat'ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı dizinin başrolünü Emre Kıvılcım ve Özbekistanlı Yulduz Radjova üstleniyor.