Bolu Dağı’nda yollar tıkandı. Kar karayolunu etkisi altına alınca sürücüler zor anlar yaşadı. Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu ve Bolu Dağı kısmında yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşımda aksaklıklar meydana geldi.

Bölgede dün akşamüzeri başlayan kar yağışı aralıklarla gece boyunca yağmaya devam etti. Sabah saatlerinde etkisi daha çok artan kar yağışı Anadolu Otoyolu’nun Düzce kısmından Sarıçökek, 1, 2, 3. Viyadükleri Bolu DağıTünel, Elmalık, Yumrukaya ve Dağkent mevkilerinde kar esareti yaşandı. Karayolu ekipleri karla mücadele çalışmalarını hızlandırarak yolu trafiğe açmak için büyük çaba sarf etti. Karayolları ekipleri ve karla mücadele çalışanları kapalı yol güzergahında sürekli kar temizleme araçları ve ardından tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam etti.  Kapalı olan tek yer Bolu Dağı değildi. Anadolu Otoyolu’nun Ankara istikametinde de sıkıntılı anlar yaşandı. Zaman zaman kayma tehlikesi yaşayan araçlar ve tırlar ulaşımı hem tehlikeli hale getirdi hem de trafik akışında aksamalar yaşandı.

Bolu kent merkezinde de aynı manzara meydana geldi. Yoğun kar yağışı şehir merkezinde de hayatı zorlaştırdı. Özellikle yayaların çok zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri şehir merkezinde de sürekli kar temizleme araçları ve tuzlama çalışmaları yaparak sokak ve caddelerde biriken karları temizledi. Esnafların da kar nedeni ile işleri duruldu çünkü kar iş yerlerinin de önüne birikince müşterilerin mağaza yada dükkanlara girişlerinde sıkıntılar yaşandı.