Bitlis Hizan ilçesi Kolludere mevkiinde görev yapmakta olan askeri timimizin üzerine çığ düştü. Edinilen ilk bilgilere göre yaşanan talihsiz olayda beş askerimizin şehit haberi geldi. 12 askerin ise yaralı olarak hastaneye sevk edildiği belirtildi.

 Hizan ilçesi Kolludere mevkiinde yaşanan çığ faciasında beş askerimiz şehit düştü. Yaşanan olayın ardından Bitlis Valiliği’nden açıklama geldi. Valilikten gelen açıklamada ‘’ Çığ düşmesi sonrası Batman Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı emrinde görevli 5 personel şehit oluş, 12 personel ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.’’ açıklaması yapıldı. PKK’lı teröristleri Bitlis kırsalından temizlemek ve terör örgütüne ait sığınak ve barınakların imhası için bölgede görev yapmak üzere operasyon başlatılan askerlerin bulunduğu bölgeye çığ düştü. Alınan bilgilere göre şehit düşen askerlerden biri olan Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz’ün İzmir’de ki evine acı haber ulaştı. Karşıyaka’da bulunan baba evinde büyük acı yaşanırken Öz’ün babası Özer Öz’ün de Başbakan Binali Yıldırım’ın yakın koruması olduğu öğrenildi. Şehit olan askerlerimizin Kulaoğlu’nun Balıkesir, Öz’ün Denizli, Tek’in Mersin, Taştepe’nin Konya ve Kapdan’ın Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit Tek’in ise geçtiğimiz kasım ayında nişanlandığı öğrenildi.

Nişanlısı Ayşe Başbudak’a acı haberin ulaşması ile nişanlısının şehit haberine dayanamayan Ayşe Başbudak’ın fenalaştığı öğrenildi.