Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliğine, Kocasinan Akademi ekibi de stant açtı. Kayserili vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Şenlikte birbirinden renkli ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ndeki öğrenciler bilim ve teknoloji ürünlerini standlarında sergiledi. Farklı konseptlerdeki çalışmalar Bilim Şenliği’nin en dikkat çeken ürünleri oldu.

Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nde eğitim gören çocukların ve eğitmenlerin hazırlamış olduğu bilim ve teknoloji alanındaki ürünler, Kayseri Bilim Merkezi’nin düzenlediği ‘Bilim Şenliğinde’ sergilendi. Standı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Kaymakamı Hüseyin Karameşe ile birlikte gezen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tesiste bilim ve teknoloji alanında yapılan ürünler hakkında bilgiler verdi. General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nde farklı konsept çalışmaların yer aldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, her branşa ayrı bir tesis oluşturacaklarının müjdesini vererek, “Bilim ve teknolojiye ayrı bir önem veriyoruz. Bu doğrultuda Hıdırellez Köşk’ündeki restorasyon çalışmaları tamamlandığında Gök Gözlem Evi olarak hizmete sunacağız. 3D sanal gerçeklik, uzay, havacılık ve Müslüman Türk Alimler Müzesi gibi alanları ayrı ayrı mekanlar halinde hizmete sunacağız. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın; daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için çalışıyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceğinin örneklerini gençlerimiz en güzel şekilde ortaya koyuyor. Bugün gençlerimizin yazılımını kendilerinin yaptığı ve model olarak ürettiği İHA’lar ile robotlar, yarın ülkemizin yerli ve milli üretimine katkı sağlayacak. İnşallah gençlerimiz, almış oldukları eğitimle, dijital dünyanın teknolojilerini üreten bireyler haline gelecek. ” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, bilim ve teknolojiyi çocuklarla buluşturarak, onları geleceğe hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Standı gezen katılımcılar ise insansız hava araçları çalışmalarına hayran kaldıklarını belirterek, gençlerin becerilerini ve yeteneklerini geliştirmesine katkı sunan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.