Yüz binlerce kişinin memur olma hayali olan Bekçi alımı 2021 ne zaman? Mahalle ve çarşı için Bekçi Alımında gözler Polis Akademisine çevrildi. 2021 Bekçi alımı ne zaman? Bekçi alımı şartları nedir? aramaları şuan en çok arama motoru aramalar arasında. Bekçi alımı 2021 başladı mı, ne zaman? Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru şartları neler, nasıl yapılır? haber detayımızda.

Bekçi alımları başladı mı sorusuna yanıt aranıyor. Polis Akademisi 2021 bekçi alımı son dakika haberleri gündemde. Binlerce bekçi adayı, alımların yapılacağı tarihi merak ediyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği şartları neler, başvurular başladı mı sorularına yanıt aranıyor. Peki, bu yıl bekçi alımı olacak mı?

Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı ardından gözler 2021 alımları için Polis Akademisi'nde. Bekçi alımı başvuruları başladı mı sorusu vatandaşların ilgisini çekiyor. Binlerce alımın yapıldığı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvurusu nasıl, nereden yapılır?

BEKÇİ ALIMI 2021 NE ZAMAN? 
Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak için gelecek alım duyurusu bekleniyor. 2021 alımları için henüz Polis Akademisi'nden açıklama gelmedi. ancak geçtiğimiz yı alımlar eylül ayında bildirilmişti. Bu sene de aynı tarihlerde açıklamanın gelmesi bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Başvurular ilk olarak http://www.pa.edu.tr adresinden gerçekleştiriliyor. Açılan ekrandan ise e-devlet şifresi ile ön başvuru yapılabiliyor.

2021 BEKÇİ OLMA ŞARTLARI 
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
c) En az 167 cm boyunda olmak,
d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
f) 31 yaşından gün almamış olmak
h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
o) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
t) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Şartların tamamı için pa.edu’da yer alan ilanlardaki detayları inceleyebilirsiniz.