Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanan Milli Güvenlik Kurulu gündemdeki Irak ve referandum konusu ile alakalı görüştü. Toplantı sonrası ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan bakanlar kurulunun toplantısı sonra erdi. Toplantı tam olarak 2 saat sürdü. Ankara'da Beştepe Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşen toplantı sonrasında Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Bekir Bozdağ gündeme ve toplantıya ilişkin bir açıklama yaptı. İşte Bekir Bozdağ'ın açıklamasından önemli kısımlar.
 
 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu referandum gayri meşrudur ve kabul edilemez. Türkiye'nin bu konudaki tavrı en başından beri bellidir. Bu referandum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne alenen bir tehdittir. Hiç kimse bizim milli güvenliğimizi tehdit edemez. Aynı zamanda bu referandum Irak'ın birliğine, bütünlüğüne ve egemenliğine karşı da büyük bir tehdittir. Eğer ki bu sorun çözülmez de bu referandum yapılırsa muhataplar daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye olarak son kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Aklı selim bir tutum sergileyin. Referandumdan vazgeçin. Bu referandum iptal edilmelidir. Referandumun iptal edilmesi herkesin hayrına olacaktır. Ayrıca Türkiye referandumun tarih olarak ertelenmesine de karşıdır. Bu konuda en ufak bir geri adım atmayacağız. Bu referandum ertelenmemeli bir an önce iptal edilmelidir. Eğer ki iptal edilmezse Türkiye olarak çeşitli önlemler almak ve yaptırımlar uygulamak durumunda kalacağız." dedi.