İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma ekiplerinin üniformalarında değişiklik yapılmasını anımsatan bir açıklama yaptı. Bakan Soylu ‘’ Polisimiz de de esas itibariyle inşallah önümüzdeki günlerde yeni kıyafetler başlayacak. Trafik polisi, hem kıyafetiyle, hem aracıyla, hem teçhizatıyla hem de donanımıyla birlikte bambaşka bir noktada da olacak.’’ şeklinde açıklama yaptı.

 2018 yılı itibari ile trafik kazaları noktasında moralleri bozan bir tabloyla başladıklarını belirten İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu 1 Ocak -22 Ocak tarihleri arasında 11 otobüs kazasının meydana geldiğini bu kazalarda da toplamda 29 kişinin hayatını kaybettiği, 204 kişinin ise yaralandığını vurguladı. Özellikle bu kazaları vurgulayan Süleyman Soylu ayrıca jandarma ekiplerinin üniformalarında değişikliğe gidildiğini hatırlatarak önümüzdeki günlerde polis ekiplerinin de kıyafet değişikliğine gidileceğini belirtti.

 Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi’nde düzenlenen Trafik Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu programda sadece yapılan trafik kazalarını değil terörle mücadele için Afrin’de başlatılan ‘’ Zeytin Dalı Harekatı’na ‘’ da değindi. Konuşmasında harekata katılan Mehmetçiklere başarı dileklerin ileterek, Mehmetçiğin şanlı Türk tarihine yeni bir kahramanlık destanı yazdığını ve kahramanlıklarına bir yenisini de eklemelerini temenni ederek destek verdi.

 Aynı zamanda uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinin Süleyman Soylu uyuşturucudan KOM’a asayişten istihbarata kadar birçok konuyu ve toplantıyı 1.5 ay içerinde gerçekleştirdiklerini aynı zamanda şu anda ise trafik konusunda değerlendirmeler yapmak için yeni çalışmalar başlatmak için bir araya geldiklerini dile getirdi. Bakan Soylu araçları ve üniformalar değişse de trafik kuralları değişmiyor diyerek ‘’ Elbette ki yollar geliştikçe trafiğin ortalama akış hızı da yukarı çıkmaktadır. Evet araçlar değişiyor ama fiziki kurallar değişmiyor.’’ dedi.