Mimar ve Gazeteci Aydın Boysan hayatını kaybetti. Vefat haberini oğlu Burak Boysan doğruladı.

Usta sanatçı Münir Özkul’un ardından gazeteci ve mimar olan aynı zamanda renkli kişiliği ile tanınan Aydın Boysan hayatını kaybetti . 97 yaşında olan Boysan Ulus’taki evinde organ yetmezliğinden dolayı hayata veda etti. Vefat haberini oğlu doğruladı.

Aydın Boysan Kimdir?

Aydın Boysan İstanbul Doğumlu olmasına rağmen memleketi Rize’dir. Aydın Boysan’ın annesi öğretmen Nevreste Hanım, babası muhasebeci Esat Boysandır.

1939 yılında Pertevniyal lisesinde, 1945

2de de İstanbul Güzel Sanatlar akademisi Mimarlık bölümünü bitirmiştir. Mesleğini 1999 yılına kadar sürdürmüş olan Boysan, Türkiye Mimarlar odasının kurucuları arasında yer aldı. Yönetim kurulu üyesi,ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanlığı yapmıştır.1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar kesintisiz yapmıştır. Aydın Boyasan mimarlık yaptığı 55 yı boyunca 1.5 milyon metre kare bina tasarlamıştır.

Organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Aydın Boysan Türkiye’de rakı denince akla gelen ilk isimlerdedir. Rakı içme adabı hakkında çok sayıda yazısı ve söyleşisi vardı. Boysan ‘meyhane masasında ciddi işlerin konuşulmayacağını,geyik muhabbeti yapılır,memleket kurtarılır,anılar tazelenir,dedikodu yapılır’demiştir.