Ankara Batıkent'te katliam var. Ankara'da aracının arkasına zehirli et dolduran zanlı Batıkent'te ki sokak köpeklerine eti yedirerek hepsini zehirledi. Etten yiyen köpekler gece vakti parklarda ölü halde bulundu. 13 köpek zehirlendi ve öldü, 7 tanesi kayıp bulunamıyor, 6 tanesi ise veteriner kliniklerine götürülerek tedavi altına alındılar. Olay yerinin etrafında bulunan vatandaşlar yapılan zulme büyük tepki gösterdi ve sokaklara çıktılar. Yapılan vahşet ile ilgili soruşturmalar başlatıldı.

Ankara'da yapılan büyük vahşete herkes tepki gösterdi, sosyal meyda üzerinden de tepkiler yağdı. Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan , "Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimizde kayıp bulamıyoruz" dedi.

Yenimahalle ilçesine bağlı Turgut Özal Mahhallesi'nde bulunan vatandaşlar dağlık alanda olan köpekleri besliyordu ve onlarla ilgileniyorlardı. Hayvanseverlerin  beslediği köpeklere vahşette bulunan kişinin henüz kimliği belirlenemedi. Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan , "Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimiz de kayıp bulamıyoruz. Bu insanlarda Allah korkusu yok. Bunların tek anlayacağı şey idari işlemlerdir. Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı. Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü bu vahşeti yapan kişilerin bulunması için çalışmalar başlattıklarını söylediler. 

Bu olayı facebook üzerinden yayan ve duyuran Hayvanları Koruma Vakfı HAYKUDER Genel Başkan Yardımcısı Erman Paçalı şu bilgileri verdi;

-" Ankara Batıkent Tugut Özal Mahallesi'nde yaklaşık yarım saat önce beyaz bir araçla dağıtılan zehirli eti tüketen çok sayıda sokak köpeği hayatını kaybetti. Olay yerinden aldığımız ihbarla bölgedeki arkadaşlarımızdan Sevgi Süer Şanalan ile irtibata geçtik. Bölgede veteriner hekimler, Tarım Bakanlığı yetkilileri ve polis titiz bir çalışma yürütüyor. Zehirli et tüketmiş olabileceğini değerlendiren başka hayvanların olma ihtimaline karşın veteriner  hekimler çevrede çalışma yapıyor. Bölgeye Ankara'dan basın mensubu arkadaşlar bilgilendirecek yönlendirildi. Bu olayı da peşini bırakmayacağız ! 

Gelişmeler hakkında sizleri de bilgilendireceğiz" dedi.

Olayın açığa kavuşması ve zulmedenlerin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Türk halkı aynı zamanda sosyal meyda ve diğer platformlardan destek ve olay için bilgi topuyor. Sesini duyurmaya çalışan hayvanların sesi olalım. Zulme sessiz kalmayın!