Altın piyasaları bu hafta yine yükselişle başladı. Altın fiyatlarında son durum da yine piyasaları alt üst etti. 2 Haziran çeyrek ve gram altın yükselişini hızla sürdürüyor. Ons altının değer kazanması yatırımcılarını güldürdü. 2 Haziran çeyrek altın gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum haber detayımızda yerini alıyor

Dün, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,7 azalışla 520,5 liradan tamamladı.

Yeni güne artışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 değer kazancıyla 521,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 855 lira, Cumhuriyet altını da 3.495 liradan satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Altının ons fiyatı, bugün yüzde 0,4 artışla 1.914 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvillerindeki satıcılı seyrin altının ons fiyatını desteklediğini söyledi. Bugün, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi'nde de enflasyonun takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan ons altının 1.930 doların direnç, 1.890 doların destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Altın Fiyatları

Altın piyasasındaki son rakamlar sabah saatleriyle birlikte belli oldu. Geçtiğimiz hafta haftalık bazda bakıldığında altın fiyatları yatırımcısına kazandırdı. Ons altındaki artış altın fiyatlarına olumlu yansıdı. Altının onsunun uzun zaman sonra bin 907 dolara yükselmesiyle birlikte iç piyasadaki altın türleri de değer kazandı. İşte altın fiyatlarında son durum..

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Videoyu Oynat
Çeyrek altın alış fiyatı 839 lira olarak belirlenirken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 858 lirada konumlandı. 

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Satış fiyatında bir süre önce 3 bin lira barajını aşan Cumhuriyet altını son dönemdeki artışla birlikte buradaki konumunu da güçlendirmiş oldu. 1 Haziran 2021 Salı günü Cumhuriyet altını 3 bin 455 liradan alınırken 3 bin 511 liradan da satışa sunuluyor.