PKK terör örgütü artık kendi içinde kavga etmeye başladı. PKK’nın kandil kolu ile Afrin bölgesinde bulunan örgüt birbirine girdi. Afrin bölgesin deki terör örgütlerinin geri çekilme isteği Kandil’de kiler tarafından reddedilince ortalık karıştı.

Afrin’de bulunan PKK/YPG mensubu terör örgütleri Zeytin Dalı Harekatı ile maddi kayıplarla beraber teröristlerini de kaybetmeye başladı. Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarının birlikte hareket ederek birçok sayıda teröristi etkisiz hale getirirken birçok sığınak ve mühimmat depolarını da yerle bir etti. Bu durumda PKK’nın kendi içinde çözülmeye başlamasını sağladı.

Örgüt’ün işgalinde bulunan Cinderes’te PKK’nın Kandil kadrosu ile Afrin kadrosu arasında çatışma çıktı. Kandil kadrosu Afrin’de bulunan çatışmalara her ne olursa olsun devam edilmesi istenirken Afrin kadrosunda çözülmeler ve ayaklanmalar başladı. Kandil ekibine ‘’ Sizin hedefiniz Afrin’i yaktırmak, binden fazla kayıp erdik, çekilelim’’ diyerek itiraz etti. Kandil kadrosunun hayır cevabı ise Afrin bölgesinde bulunan PKK’lıları kızdırdı. Aralarında ki tartışma büyüyünce iki taraftan da silahlar çekildi ve PKK kendi içinde çatışmaya başladı.Afrin bölgesi gazetecisi Mesud İbo PKK’nın kendi içinde iç savaş çıkardığını doğruladı.

Gazeteci Mesud İbo ‘’ Afrinliler, sayıları 600’ü aşan Kandil ekibine bölgeden çıkın, daha fazla kan aktıkça karşılıklı intikam duygusu artacak. Türkiye ile aramızda kan davası yok, biz sivillerimizin ve beldelerimizin zarar görmesini istemiyoruz’’ diyen Afrinli ekibin Kandil kadrosu tarafından ihanetle suçladığını ifade etti.