Milyonlarca öğrenci ve velinin heyecanla beklediği 2. ara tatil için geri sayım başladı. Peki, okullar 2. ara tatile ne zaman girecek? 2. ara tatil kaç gün sürecek? MEB 2. ara tatili Nisan ayında mı başlayacak? İşte ayrıntılar...

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullardaki verimliliği artırmak amacıyla ara dönem tatili uygulanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yaz dönemi tatili 13 hafta olarak belirleniyordu. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ise yaz dönemi tatili 11 haftaya indirildi. Geriye kalan 2 hafta ise ''ara dönem tatili'' olarak yıl içerisinde uygulanmaya başladı. Eğitim ve öğretim yılı içerisinde birinci ve ikinci dönemde ekstrada birer haftalık tatile kavuşan öğrenciler uygulamadan son derece memnun olduklarını belirtiyor.

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve gelmesiyle birlikte başlayan ara dönem tatili ilk ve orta okul öğrencilerini kapsıyor. 18 milyon öğrencinin yararlandığı ara dönem tatili aynı zamanda öğretmen ve okul idarecilerini de kapsıyor. Öğretmenler mesleki eğitim programlarına katılma fırsatı yakalıyor. Yıl sonu düzenlenen öğretmen seminerleri ara dönemde yapılıyor. Yeni eğitim ve öğretim çalışma takvimine göre 2. dönem ara tatil zamanı için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

 Eğitim yılının birinci dönemindeki ara tatil kar yağışlarının yoğun yaşandığı tarihlere göre belirlendi. 18-22 Kasım tarihlerinde birinci ara dönem tatili yapılmıştı. MEB tarafından açıklanan çalışma takviminde 2020 2. dönem ara tatilinin tarihi açıklandı. Buna göre 18 milyon öğrenci 6 Nisan Pazartesi günü başlayacak. 10 Nisan Cuma günü sona eren tatil öğrencilere bir haftalık okula ara verme imkanı tanıyacak. 13 Nisan Pazartesi günü okullar eğitime başlayacak. 2. ara dönem tatilinin ardından yaz tatiline kadar eğitim ve öğretim kesintisiz bir şekilde devam edecek. 2020 eğitim yılı 19 Haziran'da sona erecek ve öğrenciler 11 hafta sürecek olan yaz tatiline başlayacaklar.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.