Sağlık Bakanlığı tarafından İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu’nda istihdam edilecek personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, kimler sağlık bakanlığı personel alımına başvuru yapabilir? Sağlık Bakanlığı personel alım şartları nelerdir? Sağlık personelinin maaşları ne kadar? İşte detaylar…

 Türkiye genelinde başlatılan istihdam projesine Sağlık Bakanlığı da dahil oldu. İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu’ndaki personel açığını kapatmak amacıyla yeni alımlar yapılacağı açıklandı. Sağlık çalışanlarını heyecanlandıran istihdam duyurusunun şartları da netlik kazandı. 6 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan ilana göre başvuruda bulunacak adayların belirli kriterleri taşıması isteniyor.

 Adayların, Eczacılık Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Kimya Bölümü, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bölümler gibi üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunuyor. T.C. vatandaşı olmayan kişilerin başvuruları kabul edilmiyor. Adayların, 18 yaşını doldurmuş olmaları; fakat 35 yaşını geçmemiş olmamaları gerekiyor. 1 Ocak 2019 tarihinden sonra 35 yaşına geçen adaylar başvuru yapamıyor. Adli sicil kayıtlarının temiz olması, sağlık durumlarında seyahat yapmaların a engel teşkil edecek bir rahatsızlıklarının bulunmaması, fiziksel engellerinin olmaması da şartlar arasında yer alıyor.

 Sağlık Bakanlığı personel alımlarında KPSS şartı da aranıyor. Adaylar, mezun oldukları bölümlere göre farklı puanlarla başvuru yapabiliyor. Örneğin, Eczacılık ve Kimya mezunu adayların KPSS’den en az 75 puan, İşletme ve İktisat mezunu adayların en az 80 puan alması gerekiyor. KPSS P3 sıralamasındaki puanlara göre adaylar yazılı sınava davet ediliyor.

 29 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru yapabiliyor. Yazılı sınavda başarılı olan kişiler sözlü sınava davet ediliyor. Mülakat aşamasında adayların karakteristik yapısını yönelik sorular soruluyor. Ülke gündemi, ekonomi ve tarihi konularda da sorular yöneltiliyor. 70 kişinin davet edileceği mülakat aşamasında başarılı olan kişiler kadrolu olarak istihdam ediliyor.