İŞKUR tarafından aralarında İstanbul, Gaziantep, İzmir, Edirne ve Bursa da olmak üzere 15 ilde bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Vatandaşları heyecanlandıran haber sonrası bekçi alımı için gerekli şartların neler olduğu merak konusu oldu. Kimler, bekçi alımı başvuru yapabilir? Bekçi alımı mülakatla mı gerçekleştirilecek? KPSS şartı aranıyor mu? İşte detaylar…

 İŞKUR tarafından Türkiye genelinde başlatılan istihdam projelerine bir yenisi daha eklendi. Lise mezunu vatandaşların istihdam edilmesi için 15 ilde bekçi alımlarının yapılacağı duyurusu yayınlandı. İstanbul, İzmir, Bursa, Edirne, Gaziantep, Manisa, Tokat, Kırşehir, Kayseri gibi büyük illerin yer aldığı listede bekçi adaylarının belirli şartları sağlamaları halinde işe alımları başlatılacak. Başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olmaları ve 18 yaşını doldurmaları gerekiyor. Adayların, en az lise düzeyinde okur-yazar eğitimleri bulunması isteniyor.

 Adli sicil kayıtlarında kamu haklarını kullanmalarına engel taşımadıkları gösterilmeli. Adaylardan B sınıfı ehliyet ve sağlık raporu da talep ediliyor. Son olarak başvuruların temelini oluşturan ‘’ özel güvenlik kimlik kartına’’ sahip olmaları isteniyor.

 Özel güvenlik eğitimi almayan adayların başvuruları değerlendirmeye tabi tutulmayacak. 2 bin 600 lira net maaş ile işbaşı yapacak olan bekçiler, mülakat sonuçlarına göre kabul edilecek. Başvurusu olumlu değerlendirilen adaylar, İŞKUR tarafından mülakata alınacak. Mülakatta adaylara ülke gündemi, ekonomisi, özel güvenlik konularında ve psikolojik durumlarını belirleyecek sorular yöneltilecek. Bekçi alımında KPSS şartı aranmıyor.

 Vatandaşlar, yaşadıkları şehirlerdeki İŞKUR hizmet binasını ziyaret ederek başvurularını gerçekleştirebilir. Farklı illere göre adayların eğitim durumunda değişiklik yapılıyor. Örneğin, Tokat’taki bekçi alımı başvurularında adayların ilköğretim mezunu olması yeterli kabul ediliyor. İstanbul’da ise en az lise düzeyi diploma isteniyor. Adayların, engelli olmamaları ve adli sicil kayıtlarında herhangi bir soruşturma bulunmamasına dikkat ediliyor.