YKS sınavı adayları için zaman daralıyor. Sınava girecek olan adayların artık son hazırlıklarını yapması gerekiyor. sınav heyecanı yaşayan tüm adayların gözü kulağı YÖK'ten gelecek açıklamalarda. Çünkü YÖK sınava az bir zaman kala puan hesaplamalarında değişiklik yaptığını duyurdu.

 2018 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları sınavı için sınava girecek olan adaylar son virajı aldı. İki oturumda gerçekleşecek olan YKS sınavının ilk aşaması 30 Haziran cumartesi günü  TYT oturumu için adayların sınav saati olan 10:15 'ten en az 15 dakika önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. ilk oturum olan TYT sınav süresi 135 dakika olarak belirlenirken ikinci oturum olan AYT sınavı pazar günü saat 10:15'te başlayack ve sınav süresi ise 180 dakika olacaktır. Aynı gün gerçekleştirilecek olan YDT sınavı için ise sınav saati 15:45 olarak belirlenirken sınav süresi 120 dakika olacak. 

 Sınava girecek adaylar için diğer önemli noktalardan biri ise sınava girecekleri zaman sınav belgelerinin ve nufüs cüzdanlarının muhakkak olması gerekmektedir.Sınav giriş belgelerinde eksik olan adaylar sınav salonuna alınmayacaktır .Adaylar sınav sonuç belgeleri ÖSYM'nin sitesinden şifreleri ile çıkartabilirler. 

 Sınava girecek adayların sınav sonuçları için de YÖK tarafından açıklama yapıldı. Sınav sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacağı bilgisi verildi. Sınav sonuç belgeleri adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sınava giren adaylar ÖSYM'nin sitesinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ilesisteme giriş yaparak kendileri öğrenebilirleri. 

 YÖK 2018 YSK sınavı için baraj puanın en az 150 olacağını duyurdu. TYT puanının 150 ve üzeri olan öğrencilerin meslek yüksek okulları için tercih yapabileceği açıklandı. Lisans programları  tercih edebilmek için ise alınacak puanın en az 180 puan ve üzeri olması gerekiyor.