19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatili nedeniyle bir çok kişide akıllara gelen soru 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu oldu! Pandemi döneminde olduğumuz şu günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kısıtlamaların yavaş yavaş kalkacağını bildirmişti. Peki 19 Mayıs resmi tatil mi? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunu cevapladı.

Tam kapanma dönemi yasaklarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak eden vatandaşlar, tam kapanmada alınan yeni bir karar olup olmadığını inceliyor.

Yasaklara ilişkin resmi kararlar Kabine toplantılarına alınıyor. Yapılan son toplantıda tam kapanmanın 17 Mayıs saat 05.00’e kadar süreceği belirtilmişti. 19 Mayıs ile ilgili ise yeni bir açıklama yapılmadı. Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin nihai kararın yeni kabine toplantısında verilmesi bekleniyor.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 
19 Mayıs günü resmi tatiller arasında yer alıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir çok kutlama ve etkinlik yapılırken, resmi kurum ve kuruluşların yanında özel sektöre de tatil oluyor. Çalışan özel sektör bugün için fazla mesai ücreti alıyor.

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bir açıklamada ''Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok. Kapanma sonunda yapılacak kabinede adımlarımızı belirleyeceğiz.'' ifadelerine yer vermişti. Bu nedenle 19 Mayıs'ta yasak olup olmayacağı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.