Soğuk havaların yavaş yavaş kendini göstermesi ile beraber gripte kendini hissettirmeye başladı. Böyle günlerde kaçınılmaz olan gribal enfeksiyon rahatsızlıklarından korunma yollarını sizler için haberimizde derledik. 

 Gripten korunmanın en etkili yolu grip aşısı olmaktır. Grip aşısı gribi önleme yolunda en güçlü yöntem olarak gösteriliyor. Bu yüzden özellikle de risk grubundaysanız kesinlikle aşı olmanız gerekiyor. Ayrıca grip aşısı olmak yalnızca gribi engellemekle kalmayacak aynı şekilde gripten sonra kendini gösterebilecek olan çeşitli hastalıkların da önünü kapatmış olacaktır. Bu noktada en iyi ikinci yöntem de dengeli ve sağlıklı beslenmek olacaktır. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmalısınız. Bu yüzden sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edin. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin bir başka yolu da C vitamini almaktır. C vitamini ve özellikle de çinko açısından zengin olan gıdaları tüketin. Zeytinyağlı ve bol limonlu salatalar, mandalina, portakal gibi besinler size iyi gelecektir. Ayrıca ıspanak, et, mantar, kabak ve tavuk gibi ürünlerde tüketilebilir. 

 Grip solunum noktasında çok etkili olduğu için havasız ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışın. Böylelikle korunmuş olacaksınız. Ayrıca tokalaşma konusu da önemlidir. Herkesle tokalaşmamanızda yarar var. Çünkü gripler en çok ellerden bulaşıyor.