Kayseri öğretmenler gününü bir program düzenleyerek kutladı. Düzenlenen program Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ nde gerçekleşti. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ nde düzenlenen program öncelik olarak saygı duruşunda beklendi ardından da istiklal Marşı’ nın okunmasıyla devam etti ve program bu şekilde devam etti. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve davete katılmış olan programda geleceğin aday öğretmenleri yemin etti.

 Kayseri Milli eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ‘’ Türkiye’ nin geleceği yeni nesil öğretmenlerin elindedir. Onlar yeni nesil e hayat boyu örnek olacak öğrencilerimizin rehberidir. Öğretmenler karanlığı aydınlığa kavuşturandır. Öğrencilerimize ışıktır. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin yolunda giderek karanlık yolları aşacaktır. Aday ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım’’ diyen Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, şehit öğretmenleri unutmadı.

 Programda şehit öğretmenler için de dua edildi. Program devam ederken diğer yandan da yapılan okullar arasında dereceye giren öğretmenler belirlendi kim oldukları söylendi. Okullar arası dereceye giren öğretmenlerimiz Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından tebrik edildi ve bu yakalamış oldukları dereceden dolayı ödül verildi. Program bu şekilde devam ederken de ikramlar da bulunuldu. Tüm öğretmenlerimizin de bulunduğu program anısına güzel bir fotoğraf çekildiği görüldü. Bundan sonraki senelerde de yapılacak olan programların olması beklenmekte.