Şans Topu kazandırmaya devam ediyor! Merakla beklenen 21 Mart Şans Topu sonuçları açıklandı. Peki, Şans Topunda kazandıran rakamlar hangileri oldu? Büyük ikramiye miktarı ne kadar? İşte detaylar…

Milli Piyango Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şans Topu çekilişleri heyecan yaratmaya devam ediyor. 2001 yılından itibaren oynanmaya başlayan Şans Topu her hafta Çarşamba günü milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Şans Topu, en çok oynanan şans oyunu olarak gösteriliyor. 5+1 şeklinde oynanan Şans Topu’nda kazanma ihtimali daha yüksek orandadır. Bu nedenle de vatandaşların daha fazla ilgi gösterdiği düşünülüyor.

 Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişte şanslı rakamlar belirleniyor. TRT 1 ekranından canlı olarak yayınlanan çekiliş sonucuna göre her hafta milyonlarca lira dağıtılıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Şans Topu’nda kazandıran rakamlar 02-07- 10- 16- 21 + 09 olarak belirlenmişti. 5+1 bilerek büyük ikramiyeyi kazanma hakkını elde eden şanslı kupan Hatay’ın Dörtyol ilçesinde oynandı. İkramiye sahibi 810 milyon 373 lira 40 kuruş kazandı. 5+1 bilen kişi sayısı sadece 1 kişi olduğundan ikramiye tutarın da bölünme yaşanmıyor.

 Şans Topu çekilişinde 5 bilen kişi sayısı 24 oldu. Kişi başına düşen ikramiye tutarı 3 milyon 376 lira olarak belirlendi. 4+1 bilen kişi sayısı 248 olurken; ikramiye tutarı kişi başına 326 lira 90 kuruş oldu. 4 bilen kişi sayısı 3 bin 882 oldu.

 Kişi başına kazandıkları ikramiye 27 lira 85 kuruş olarak belirlendi. Şans Topu’nda 1+1 bilen kişi sayısı 200 bine ulaştı. Kazandıkları ikramiye ise 3 lira 26 kuruş oldu. İkramiye sahipleri kazandıkları miktara göre Milli Piyango İdaresinden ve bayilerden tahsilat yapma hakkına sahip bulunuyor. Yüksek miktardaki ikramiyeler Ankara’daki genel merkez tarafından ödeniyor.