Halk arasında zombi hapı olarak bilinen ve yeni bir sentetik uyuşturucu maddesi olan ‘’Flakka ‘’ hapı Türkiye’ye de getirilmeye çalışılıyor. Kaçak yollarla İstanbul ve Mersin de bulunan flakka yani zombi hapının insan vücuduna etkisinin korkunç sonuçlar doğurduğu uzmanlar tarafından anlatılıyor.

 Prof. Dr.Nesrn Dilbaz: ‘’ Flakka adlı sentetik uyuşturucunun insanı zombi gibi yapıyor şeklinde lansedilmesinin gençlerde daha fazla merak uyandırıyor.’’ dedi. Prof. Dr. Dilbaz, sentetik uyuşturucu maddelerinin 10 yıl önce piyasaya sürüldüğü ve son yıllarda bu tür maddelerin hızla geliştirildiğini de vurguladı. Flakka adı verilen uyuşturucudan önce de bonzei adı verilen uyuşturucunun piyasaya sürülmesiyle birlikte bir çok gencin bu madeye bağlılığı artarken birçok kişinin de bu madde yüzünden hayatını kaybetmesi ün geçtikçe artıyor. Bonzainin ardından daha tehlikeli olan sentetik uyuşturucu Flakka daha çok gencin ve ailenin yaşamını sondürmeye şimdiden başladı.

 Prof. Dr. Dilbaz’’ kara paranın bulunduğu bir alan olduğu için türleri hızla gelişiyor. Birkaç sene önce flakka dediğimiz uyuşturucu türü ortaya çıktı. Aslında bu maddeyi insanı zombi gibi yapıyor şeklinde lanse ettiğinizde gençlerin ilgisini daha çok çekiyor. Çünkü gençlik dönemi insanların en uç şeyleri merak ettiği bir dönem. Flakka zombiden daha kötüdür yada daha iyidir şeklinde sınıflandırma yapmak çok uygun değil. Hastanemizde en ileri tetkikler yapılarak hemen hemen tüm var olan uyuşturucu türlerini belirleyebiliyoruz. Tabi ki her gün başka bir şey çıkıyor. Her türlü yeni bir tehlike demek. Flakka kullanan gencin aslında denildiği gibi zombi gibi bir davranışı yoktur, fakat saldırganlığı vardır. dedi.