Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, İstanbul’daki seyahat acentaları ve turizmcilerle bir araya geldi. Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihinin tanıtıldığı toplantıda Erciyes Kayak Merkezi’nin kent ekonomisine sağladığı katkı anlatıldı. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, ‘’2020 sezonunda Erciyes’te 2.5 milyon turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Erciyes’in kent ekonomisine katkısı 100 milyon dolara ulaşacak’’ dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nin kent ekonomisine katkısını kaydeden Kayseri, şunları söyledi:

“Jeolojik araştırmalara göre yaklaşık 1 milyon yaşında olan Erciyes Dağı’na, bugüne kadar 200 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı. Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasındayız. Farklı zorluk derecelerinde 100 kilometreyi geçen kayak pistlerimiz ile dünyanın en iyi yönetilen dağlarından birisiyiz. Erciyes Kayak Merkezi’nde, bu sezon 2.5 milyona yakın kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Erciyes’in şehir ekonomisine katkısı yaklaşık 100 milyon dolar” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Kayseri’nin sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini paylaşmak için bugün bir aradayız. 6 bin yıllık tarihiyle medeniyetlerin merkezi olan kentimiz, ticaretin merkezidir ve İpek Yolu’nun üzerindedir. Bacalı sanayide lider olan Kayseri’miz, bacasız sanayide de atağa geçerek, bugüne kadar sanayide elde ettiği başarısını, turizmde de göstermeye devam ediyor. Erciyes Kayak Merkezi, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasındadır. Ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapan Erciyes’e, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Belarus’tan carter uçakları iniyor. Avusturya’dan Almanya’ya, Dubai’den Lübnan’a dünyanın dört bir yanından kayak severler, Erciyes’i keşfetmeye geliyorlar. Kayseri Cumhuriyet Meydanı açık hava müzesi gibidir ve 6 medeniyetin eserlerini görebilirsiniz. Özetle, tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelalesi, Kuş Cenneti, Yılkı Atları, balon turları ve tüm ilçelerimizdeki zenginliğimiz ile kentimizi tanıtmaya ve gelen misafirlerimizi Türk misafirperverliği ile ağırlamaya devam edeceğiz. Kamu, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ile yaptığımız iş birliğiyle, kentimizi henüz keşfetmeyenlere potansiyelimizi anlatmayı artırarak sürdürüyoruz” dedi.