Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes'e yatırım yapmak isteyen Xperia Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kayış ile görüştü. Xperia Otelleri'nin Erciyes'e 272 oda ve 550 yatak kapasiteli yeni yatırımı için sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Memduh Büyükkılıç, ''Yatırımcılar, Erciyes'ten 20 otel yeri için arsa satın aldı. Yeni otellerin hizmete girmesiyle birlikte Erciyes, kış turizmin de liderliğe yükselecek'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’e yatırım yapacak olan Xperia Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kayış ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Erciyes’e yapılacak olan otelin projesiyle ilgili Başkan Büyükkılıç’a bir sunum yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, Xperia Oteller Zinciri’nin en kısa zamanda Erciyes’te temel atacağını belirtti. Xperia Erciyes Oteli projesinin arzu ettikleri doğrultuda ve Erciyes’in siluetine uygun olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, otelin 272 oda ve 550 yatak kapasiteli olacağını söyledi. Erciyes’te 20 otel yeri ile ilgili arsa alan yatırımcıların yatırımlarına bir an önce başlaması için girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Erciyes’e olan ilgi nedeniyle yatak sayısında sıkıntı yaşanmaya başladığını dile getirdi. Erciyes’e yapılan yatırımların sadece kış turizmine hizmet vermeyeceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, termal turizm ve kamp merkezi yatırımlarını da hızlandırarak Erciyes’in 12 ay hizmet vermesi için çalıştıklarını kaydetti. Başkan Büyükkılıç, yatırımın en kısa sürede hizmete girmesi temennisinde bulundu