Yükseköğretim Kurumları Sınavında yeni detaylar paylaşıldı. Sınavın ikinci oturumunda adaylara toplamda 160 soru sorulacak ve sınavlar 23-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer yeni sistemle alakalı açıklamalarda bulundu. Üniversiteye geçiş sınavı ile alakalı bilinmeyenlere değinen Başkan Özer Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile alakalı tüm hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, "Sınava başvuru mart ayında yapılacak.

 Sınav okullar kapandıktan gerçekleştirilecek. Sınav tarihi Ramazan Bayramı sonrası 23-24 Haziran 2018 olacak."  dedi. 180 puan barajının yeniden düzenleneceğini belirten Mahmut Özer geçtiğimiz yıl pek çok kesim tarafından eleştiri alan ve bir verim elde edilemeyen 15 dakika kuralı ile alakalı da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl getirilen 15 dakika kuralının bu yıl olup olmayacağı büyük merak konusuydu. Adayların geçen sene şikayet ettiği konularda iyileştirme yapılacağını belirten Özer, "9.45 kuralını kaldırıyoruz. Sınavın başlangıç saati 10.00 olacak ve bu saatten sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacak.  

Sınavın ilk aşaması temel yeterlilik testi olarak adlandırıldı. Bu bölümde öğrenciler 40 Türkçe ve 40 Matematik yapacak. İkinci oturumda öğrenciler alanlarına göre sınavlara girecek. Toplamda 160 sorunun olacağı bu oturum 180 dakika olarak düşünülüyor. Müfredat dışı soru sorulmayacak.