ÖSYM 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için hazırladığı kılavuzu yayımladı. 1 Mart’ta başlayan başvuruların 21 Mart’a kadar devam edeceği bildirildi.

 Yüksek Öğrenim Kurumlar Sınavı kılavuzu Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. Sınava girecek olan adaylar için ‘’ http://www.osym.gov.tr’’ internet adresinden kılavuza bakabilirler. 2018 yılı için yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınav’ı başvuru tarihleri de 1 Mart’ta başlayıp 21 Mart gece 24:00’a kadar devam edeceği açıklandı.

 Başvuru tarihleri 1-21 Mart olarak belirlenirken sınav ücret ödemeleri ise son gün 22 Mart olarak belirtildi. Sınava girecek olan adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için belirlenen sınav ücreti 20’şer TL olarak açıklandı. Başvuru ücreti ile sınav koordinatörlüklerinden alınacak şifre işlemleri için 5 TL ücret ödenecek. Sınav şifrelerini bilenler için aynı şifreyi kullanarak internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

 Diğer ücret ödenmesi gereken kısım ise ek yerleştirme ücreti olarak da 15 TL ödenmesi gerekmektedir. Başvuru tarihinde başvurusunu gerçekleştiremeyen adaylar için son şans olarak en geç başvuru süresi 4 Nisan olarak açıklandı. Başvurusunu geciktirip 4 Nisan tarihinde yapan adaylar için ise başvuru ücreti ise TYT, AYT, YDT sınav ödemesi 75 TL olacak.

Sınava girecek olan adayların hepsi Temel Yeterlilik Sınavı’na mecburi katılacak. Diğer oturumlar ise adayların isteği doğrultusunda olacak. Temel Yeterlilik Testi için belirlenen tarih 23 Haziran 2018 de Cumartesi günü sabah 10:15’te gerçekleştirilecek.

 TYT süresi 135 dakika olacak. Diğer iki oturum ADT ve YDT için ise tarihler 24 Haziran 2018 olarak açıklandı. ADT için sabah 10:15’te başlatılacak ve süre 180 dakika olacak YDT için 15:45’te başlatılacak sınav süresi 120 dakika olacak. Adayların oturum başlamadan 15 dakika önce sınav giriş yerlerinde olması gerekiyor.