YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada yabancı uyruklu öğrencilere burs müjdesi geldi. YÖK Başkanı Saraç yeni bir burs projesi için hazırlıkları olduğunu açıkladı. Saraç ‘’ Bu, Türkiye’de ilk defa uygulanıyor, bilebildiğimiz kadarıyla da dünyada örneği yok.’’ diyerek projenin önemini belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç projenin gençleri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Proje dünyada bir ilk olacak ve Türkiye’de başlayacak olan projede projeyle burs alan yabancı uyruklu öğrencilere Türkiye’de eğitim gördükleri yıl boyunca 2 katına kadar kendi ülkelerinde ki devlet kurum ve kuruluşlarında çalışma şartı getirilecek.

 Türkiye’ye yıllardır farklı ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrenciler için başlatılacak olan bu uygulamanın dünyada eşi benzeri yok. Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere eğitim sonrasında yürütülecek olan bu çalışmada değişikliğe gidilecek. YÖK Başkanı Saraç: ‘’ Bu proje kapsamında hedef ülkelerden öğrenci getiriyoruz. Bu, Türkiye’de ilk defa uygulanıyor, bilebildiğimiz kadarıyla da dünyada örneği yok. Fonlayarak okuttuğumuz bu öğrencilerin kendi ülkelerine döndükten sonra devlet kurumlarında hangisinde ne kadar süreyle görev yapacağını kayda aldıktan sonra getiriyoruz. Bu haliyle Türk yükseköğretim sistemine katkı sağlamanın ötesinde bu durumda biz Türkiye’nin uluslar arası alanda görünürlüğüne ve öğrenciler vasıtasıyla o ülkelerdeki etkinliğe hizmet etmiş olduğumuzu düşünüyoruz ama yine vurguluyorum YÖK’ün bu burs projesi onlarca yıldır yurt dışından burslu öğrenci getiren ülkemizin burs politikasında bir yenilik, ilk defa oluyor.