Farklı Bölgelerden gelip te Kayseri’de bulunan Uluslar arası Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesinde almış oldukları eğitimle kendi ülkelerine gidip orada hizmet vermek istiyorlar.İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığı arasında yapılan protokollere başvuru yapan ve bu mülakatta başarılı olan öğrenciler Türkiye’de eğitim alma şansı yakalıyor.

 Kendi ülkelerinden kilometrelerce uzaklıktan gelen öğrenciler burada hem dini hem de Türkçe, matematik ve coğrafya gibi dersleri gören öğrenciler geleceklerini sağlam adımlarla atıyor. Bu ülkeler arasında Afrika, Asya ve Avrupa’daki bir çok ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciler, aldıkları eğitim sonrası yine Türkiye’de üniversite eğitimi alarak hem kendi geleceği hem de ülkelerinin geleceği için katkı sağlamak istiyor. Okul Müdürü Sıddık Kaya, 220 yabancı uyruklu öğrenci en iyi şekilde eğitim aldıklarını dile getirdi.

 Kaya, Okulumuz 2006 yılından itibaren uluslar arası imam hatip lisesi olarak eğitim vermeye devam ediyor. 2018 yılı itibariyle uluslar arası mezun öğrenci sayısı 100 oldu. Mezun olan öğrencilerimizin çoğu üniversite okuyor. Taylandlı olan bir öğrencimiz bir üniversite de rektör yardımcısı, mezun olan çoğu öğrencilerimiz sivil toplum örgütü kurdu. İyi bir öğrenci değil iyi bir birey yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz kem dini hem de bilgi konusunda iyi bir eğitim alarak iyi üniversitede okuyorlar.

 Öğrencilerimizin bizden aldıkları bilgi ve tecrübe ile ülkelerinde yeni bir dünya kuruyor aslında. Öğrencilerimizden Sierra Leone’den İbrahim Osman Kamara Türkiye’ yi çok sevdiğini ve buradan bakış açısının çok farklı baktığını dile getirerek okulda almış oldukları eğitimin çok iyi olduğunu ve geleceğe daha aydınlık bakabileceklerini vurguladı