ÖSYM Başkanı değişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yeni başkanı Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü Mahmut Özer oldu. Peki yeni ÖSYM başkanı Mahmut Özer kimdir? 

Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin başkanı değişti. Yeni ÖSYM Başkanı Mahmut Özer oldu. Mahmut Özer daha öncesinde Bülent Ecevit Üniversitesi'nin rektörlük görevini yürütüyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Bu karar 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 4. maddesi kapsamında uygun görüldü. 

Mahmut Özer'in Hayatı 

Mahmut Özer 5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Tokat şehrinde tamamlayan Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazanmış ve orada Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü okumuştur. Bu okuldan 1992 tarihinde mezun olmuştur. 

Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'nda 1996 ve 2001 yıllarında bitirmiştir. 1992-1994 tarihleri arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı'nda Elektronik Mühendisi görevini yürütmüştür. Bunun sonrasında da 1994 ve 2002 yılları arasında Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı'nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır.