2017 KYK burs maaşları ne zaman hesaba geçecek? Binlerce öğrencinin beklediği KYK bursları açıklandı fakat hesaba geçecek olan maaş henüz öğrencilere yatırılmadı.  Konuya ilişkin açıklama ise KYK’dan geldi.

 KYK öğrenim kredisi çıkan öğrencilere taahhütnamesi onaylandıktan sonra kasım ayı sonunda iki aylık olarak toplu ödeme yapılacağı bildirildi. Ekim ve kasım ayı olarak hesaplanan iki aylık öğrenim kredisi ödemesi kasım ayının sonunda kredi almayı hak kazanan öğrencilerin hesaplarına geçmiş olacak. Taahhütnamesi onaylanmayan öğrencilere ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde herhangi bir kredi ödemesi yapılmayacak. Öğrenim kredisi çıkmayan öğrencilere dilerlerse normal öğretim süresi yılı içerisinde bir sonraki senenin eğitim öğretim yılında burs yada kredi başvurusu yapabilecekler.

 KYK tarafından verilecek olan burslar ve kredilerin hesaplaması yapılmış durumda. Burs almaya hak kazana öğrencilerin Maliye Bakanı Naci Ağbal ‘’ Bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ini tek başına eğitime ayırıyoruz.’’ Açıklamasında bulundu ve burs miktarları ile ilgili açıklamayı yaptı. Lisans ve ön lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere 2018 yılı burs ücreti 425 Türk Lirası, yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere 850 Türk Lirası ve doktora bölümlerinde okuyan öğrencilere ise 1,275 Türk Lirası aylık olarak hesaplarına yatırılacak.