Kayseri Cumhuriyet Meydan'ında öğretmenlerimiz için  düzenlenen 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ  İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin Atatürk Anıtına çelenk bırakması ile İstiklal Marşı okunması için saygı duruşunda bulundular. düzenlenen programa Vali Şehmus Günaydın, Milli Eğitim Bakan Danışmanı İpek Coşkun, ilçe milli eğitim müdürleri ,İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve öğretmenler katıldı.

 Cumhuriyet Meydanın da düzenlenen programın ardından Kayseri İl Kültür Merkezi’nde devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen program Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı. 
Hazırlanan programda ilk olarak Milli Eğitim Bakan Danışmanı İpek Coşkun, vizyon belgesinin hayata geçirebilmesi için ortak çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

 İpek Coşkun konuşmasında; “Sayın Bakan beyin sizlere selamlarını getirdim. Sayın  Bakan bey Kayseri ' yi ziyaretinden dönüş sonrasında .Bizlere çok istekli ve enerjik bir şekilde kayseri ziyaretinden memnun kaldığını anlattı. 
Sizler, bizim için çok kıymetlisiniz. Vizyon belgesinin her satırının hayta geçirilmesi için  sizlerin desteği olmazsa biz bakanlık olarak bir şeyler yapamayız. 
İşimizin hiç kolay olmadığını kabul ediyoruz. Vizyon maddelerini sıralarken nasıl yaparız gibi çok düşündük. Biz sizlerden doğru olan enerjiyi aldığımız anda daha güzel projelere imza atabiliriz” dedi.

 Milli Eğitim Bakan Danışmanı İpek Coşkun'nun konuşmasının ardından Vali Şehmus  Günaydın ise Kayseri’de eğitim hakkında öğretmenlerin işinin daha kolaylaştırmak için hızlı bir şekilde çalışacaklarını ve tekli eğitim sistemine geçildiğini dile getirdi. “Öğretmenlik gücünü fedakârlıktan ve sevgiden  alan bir meslektir , eğer ki bunları yapamıyorsanız bu mesleği yapamazsınız. 
Elinizin deydiği kişiler ve gençler bizim geleceğimizdir. Gazi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği çocuklarımıza emanet etti. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi ve dünyayla rekabet edebilmemiz için bizlerin sizlere destek vermesi lazımdır. 

 Göreve başladığım ilk gün gittiğim okulu görünce burada yapmamız gereken çok şeyin olduğunu fark ettim. Elbette çok güzel şeyler yapılmış. Bizlerin yapacağımı en önemli şey Kayseri’de tekli eğitim sistemine geçmek olacak ve sınıf mevcudunu 40 kişiden 2023 vizyonumuz olan 24 kişilik sınıflara geçmek olacaktır. 
Biz bu sisteme geçtiğimiz zaman sizlerin işlerini daha kolaylaştıracaz. Eğitimde kalitesini yükseltmenin yolu ilk olarak sınıf mevcutlarını normale döndürmektir.” diye belirtti.

 Düzenlenen programda , 17 aday öğretmenin yemin etmesi, emekli öğretmen olan Recep Koyuncu’nun konuşması, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gösterileri ve emekli öğretmenlerimizin plaket almaları ile program bitti.