Üniversiteye geçişte yeni adım olan YKS ile alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan atak geldi. Geçtiğimiz günlerde detayları kamuoyu ile paylaşılan ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Cumhurbaşkanı Erdoğan YÖK ve bazı eğitim danışmanlarına çeşitli talimatlar verdi.  Öğrenciler ve eğitimciler tarafından da tartışılan 4 hususa değinen Erdoğan, sosyal bilimler, temel bilimler, meslek eğitimi ve genel olarak öğrencilerin mağdur olmamasına ilişkin konularda uyarılarda bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı üniversiteye giriş sınavının yeni halini öğrencilere ve onların beraberinde tüm kamuoyuna duyurmuştu. Fakat sistemde bazı aksaklıklar göze çarptı ve ciddi eleştiri aldı. Bu eleştirilerin başında da sosyal bilimler sınavının önemsizleştirilmesi ve etkisinin azaltılmasıydı. Sosyal çözmeden tıp fakültesi okunmanın doğru olmayacağı görüşünde çünkü öğrenciler.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da söz konusu olan bu aksaklıkların giderilmesini talep ederek talimatlarda bulundu. Gelecek olan yeni sınavın hiçbir şekilde mağduriyete yol açmamasını isteyen Erdoğan, sistemin öğrenci merkezli inşa edilmesini istedi. YÖK'e 4 talimat veren Erdoğan, "Öğrenciler mağduriyet yaşamasın. Sosyal bilimler olumsuzluğa yol açmasın. Mesleki eğitim eski cazibesini korusun ve temel bilimlere ilgi teşvik edilsin."  diyerek yeni sisteme ilişkin tekrar görüşülmesini istediği hususları bildirdi.