Öğretmeni öğrencisine yardım olsun diye destek çıktı ve o destek devam ediyor. Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Kepez mahallesinde ki bir okulda öğretmenlik yapan Ayça öğretmen, öğrencisinin sesi oldu.Ayça Burcu Ökmen Kayserinin Talas ilçesinde ki Kepez mahallesinde bulunan okulda öğretmenlik yapıyor.

 Ortaya sunmuş olduğu ailenin çaresizliği sonrasında başlanan evin yapımının bitmesine çok az kaldı. Ayça öğretmen, "Ailenin sıcak yuvasına kavuşması için heyecanlanıyoruz" diyerek mutluluğunu dile getirdi. 9 yaşındaki Necati Özden'in okula hiç beslenme getirmeden gitmesi sonucunda Ayça öğretmen 'Neden beslenme çantan yok' diyerek, öğrencisinin evine gittiğinde gördüğü 4 kişilik ailenin çaresizliği ile karşılaştı. Annesinin görme engelli olduğu, babası ve kardeşiyle tek bir odada yaşamına devam ettiğini gören ayça öğretmen, bu durumdan dolayı harekete geçerek 'Necati için bir taşta sen koy' yardımını başlattı. Yardımseverlerin desteğiyle ev yaptıran ayça öğretmen, köylülerinde takdirini topladı. İnşaat halinde olan eve öğrencisini alıp görmeye giden ayça öğretmen evin bitimine az kaldığını söyledi. 

 Ayça Öğretmen bazı açıklamalarda bulundu ‘’3 yıldır buradayım. Öğrencilerimle bu yıl tanıştım. Bu olay Necati’nin okula beslenme getirmesinden sonra yaşandı. Bu olayı çözmek istedim. Ev yapımından önce Necati’nin ihtiyaçları giderilmeye başlandı. Ama en önemlisi yuvaydı. Ailenin eve geçmesi için çok uğraşıyoruz. Bu olaya ilk önce ailemden destek geldi daha sonra hayır severlerin desteğiyle beraber arttı. Bizlere yardım eli uzatan herkese çok teşekkür ederim. Evin yapımı 1 ay önce başladı. Allahın izni ile 2 haftaya aileyi evine kavuşturacağız. Çocuklarımız sağlıklı mutlu bir yuvada yetişsin.’’ Dedi. Buradan yardım eli uzatan tüm öğretmenlerime teşekkür eder Öğretmenler gününü kutlarım. Beraber çaba sarf ettiğimiz okul müdürümüz Ahmet Çalış ve Nezahat öğretmenime teşekkür ederim. Biz öğretmenler öğrencilerini yetiştirir ve ışık gösteririz. Elimizden geldiğince bunun için uğraşıyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.