2018 yılı eğitim gündemi ile ilgili canlı yayında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan öğretmenlere sevindirici haber geldi. Ücretli öğretmenlere yönelik yeni bir çalışma başlatıldığını belirten Bakan Yılmaz beş yıl ücretli öğretmenlik yapan kişilere ayrıcalık tanınacağını açıkladı.

 TRT Haber’de canlı yayında açıklamalar yapan Bakan İsmet Yılmaz önce 2018 yılı TEOG’un değişti ve sınav da çıkan soruların 60’dan 90’a çıkarıldığını belirtti. Bu konuda açıklama yapan öğrencilerin ve velilerin merakını gideren Yılmaz daha sonra öğretmenlerin yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı. Bakan İsmet Yılmaz ‘’ Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğunu bende inanıyorum. 20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat’ta. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü’nde Çankaya Köşkü’ndeki konuşmasında 500’ e yakın engelli öğretmenin atanmasının yapılacağını duyurdu. Bizde çalışmalarımızı yapıyoruz. Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro talebimiz var, karşılandığında atayacağız.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Atama yapılacak olan öğretmenlere de kesinlikle mülakat yapılacağını duyuran Bakan Yılmaz ‘’ öğretmen atamalarında kesinlikle mülakat gerekli. 50 ile 100 alanı yarıştırmıyoruz ki. O kotaya girenlerin hepsi başarılı. Hepsi birbirine yakın. Ancak buna rağmen bir önceki dönemde çok büyük itiraz çıkmadı. Öğretmenler güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor. Bunların kamuda görevlendirilmesinde sakınca var mı diyoruz. Olanlar eleniyor. Mülakat kesinlikle olacak. Güvenlik soruşturmasını geçtikten sonra puanını dikkate alarak mülakat yapılıyor.’’ diyerek mülakat ile ilgili soruların cevabını netleştirmiş oldu.