Yeni eğitim yılında gelişmeler ardı ardına devam ediyor. Açıköğretim okumak isteyen adaylar ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) Açıköğretim ile İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt için ek süre geldi. 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılında "ikinci üniversite" okumak amaçlı hareket eden öğrenciler için kayıt ve internet başvuruları 6 Ekim 2017 tarihine kadar uzatıldığı yetkililer tarafından aktarıldı.

 Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) resmi internet sitesinde paylaşılmış olan duyuru metnine göre bir yükseköğretim programından mezun olan herhangi bir öğrenci arzu ettiği takdirde ikinci üniversiteyi okumak istiyorsa açıköğretim sistemine kaydını yaptırabilir ve kayıt süreleri de herkes daha rahat bir şekilde kaydını yaptırabilsin diye 6 Ekim tarihine kadar uzatılmıştır. Kayıt yaptırmak isteyen açıköğretim adayları daha önce mezun oldukları alan haricinde bir alana yönelmeli ve kaydını farklı bir alana yaptırmalıdır. Kayıtlar internet üzerinden de yapılabiliyor.

 Açıköğreetim yönetmeliğine göre öğretim veren fakülterlerde yabancı dilin ağırlıklı olduğu programlara kayıt olacak olan adayların "Açıköğretim Yabancı Dille Eğitim Veren Programların Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Uygulama Esasları" metninde yer alan şartları sağlamaları gerekiyor. Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden ikinci üniversiteyi seçerek kayıt yaptırabilecek. Kayıt için son gün 6 Ekim Cuma saat 17.00 olarak belirlendi.