Okuma yazma sevgisi yaşına rağmen vazgeçirmedi. Kayseri’ de yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Demirel, okuma-yazma öğreniyor.

 Kayseri’ de yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Demirel, okuma-yazma öğreniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ ın yetkisiyle başlatılan ‘’Okuma Yazma Seferberliği’’, Kayseri’ de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Kocasinan Akademi Mimarsinan tesislerinde başlatılan kurslara, okuma yazama bilmeyen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 Kurslara katılanlar arasında bulunan 86 yaşındaki Ayşe Demirel’in okumayı öğrenme çabası kurstakilere örnek oluyor ve azim veriyor. Komşularıyla beraber kurslara katılan Ayşe Demirel, ilerleyen yaşına rağmen derslerine hiç aksatmadan azim ile çalışıyor.

 Ayşe Demirel, çocukken babasının kendisini okutmak istediğini fakat kendisinin okula gitmediğini söyledi. Okula gitmediğini söyleyen Ayşe Demirel, ‘’Şimdiye kadar okumak istedim ama okuyamadım. Harfleri öğrenmek için başladım. Daha önce bir kere daha okumayı öğrenmek için kursa geldim, diplomayı alıp evimin duvarına astım fakat okuyamadım. Bu defa da okumayı öğrenemezsem eğer bir daha denemem.

 Babam beni okutmak için çok çaba sarf etti fakat ben de boş boş komşuya gidip oturdum. Onun için kendimi çok ama çok suçlu hissediyorum. Bu kursta okumayı öğrendik daha sonra adımı yazacağım, komşularımın evine giderken zorlanmayacağım’’ diyen Ayşe Demirel herkesi şaşırttı.