AK Parti iktidarının Kayseri’yi kaderine terk ettiğini ve kentin her geçen yıl geriye gittiğini dile getiren Ataş, kayıp olarak gördüğü konuları tek tek sıraladı.

KAYSERİ’DE YOKSULLUK ORANI YÜZDE 17,6’YA YÜKSELDİ

“İktidar tarafından unutulmuş sahipsiz bırakılmış koca bir şehrin adıdır Kayseri ve vatandaş bunun hesabını ilk seçimlerde soracaktır” diyen Milletvekili Ataş, “AKP iktidarının Kayseri’yi kaderine terk etmesiyle kamu yatırımlarını hak ettiği ölçüde almayan, teşviklerden mahrum bırakılan, yaklaşık 1,5 milyon nüfusuyla 15’inci sırada olan Kayseri kişi başına düşen millî gelirde 23’üncü sıraya kadar gerilemiştir, yani Kayseri her geçen gün yoksullaşmaktadır. Kayseri’de yoksulluk oranı yüzde 17,6’ya yükselmiştir, diğer bir deyişle, her 100 Kayseriliden yaklaşık 18’i yoksul durumdadır” şeklinde konuştu.

TİCARETİN BİTME NOKTASINA GELMESİNİN SORUMLUSU AKP'DİR

Kayseri’nin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları da Meclis’te anlatan Milletvekili Ataş, ulaşımdaki yetersizliklerin ticareti ve sanayiyi de olumsuz etkilediğini söyledi. Lojistik sorununa da değinen Milletvekili Ataş, “Kayserili’nin ticari zekâsı yüksektir. Altı bin yıl önceye dayanan ilk ticari belgelerin çıkarıldığı Kültepe, uluslararası ticaretin ve ilk sanayileşmenin doğduğu yer olan şehrimizde ticaretin dahi bitme noktasına gelmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır.” dedi.

KAYSERİ ULAŞIMDA EN KÖTÜ 7’NCİ İL KONUMUNDA

“AKP yıllardır biz yol yaptık dese de o yol Kayseri’ye uğramamıştır” diyen Ataş, “Tıpkı hızlı trenin bir türlü Kayseri’ye uğramadığı gibi” diye konuştu. Ataş, “Kayseri’de bin kilometrekare başına düşen demir yolu uzunluğu sadece 15,3 kilometredir, kara yolunun uzunluğu ise 66,4 kilometredir, Türkiye sıralamasında 74’üncü sırada bulunmaktadır. 3 organize sanayi bölgesi, 16 sanayi sitesi, 1 serbest bölge, 2 teknoloji geliştirme bölgesi olan ve Türkiye’nin tam ortasında olan Kayseri ulaşımda en kötü 7’nci il konumundadır. AKP yirmi yıldır sürekli ‘Biz yol yaptık’ dese de o yol maalesef Kayseri’ye uğramamıştır, tıpkı hızlı trenin bir türlü Kayseri’ye uğramadığı gibi” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ’YE VERİLEN SÖZLERİ TUTMADILAR!

Kayseri’ye yıllardır Ak Parti tarafından verilen, ama tutulmayan sözleri de Meclis’te hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “On yıldır Kayseri’ye her gelen bakan söz verdi gitti, milletvekili söz verdi gitti, Cumhurbaşkanı söz verdi gitti. Sonuç, ulaşılamayan kocaman bir şehir. Hava yolu ulaşımı da diğerlerinden farksız; köy garajından farksız bir havaalanı, yetersiz uçuşlar, yine ulaşılamayan bir Kayseri. Buradan tekrar tekrar söylüyorum, Kayseri’yi ulaşılabilir hâle getirin, limanlara erişim sağlayın, kara yolları ve demir yollarını genişletin, mevcut demir yolu ağını bölgenin ihtiyaçlarına göre yenileyin, sözünüzü tutun, hızlı treni Kayseri’ye getirin. Size son bir şans. Yoksa zaten İYİ Parti iktidarında bunları biz yapacağız” dedi.

SON 15 YILDA KAYBOLAN TARIM ALANI TAM 743 BİN DEKAR

Tarım ve hayvancılık konusunda yaşanan sorunları da anlatan Milletvekili Dursun Ataş, ilçelerden de örnekler vererek, yaşanan sıkıntıları Meclis’te sıraladı ve AK Parti’ye tepki gösterdi. Ataş, "Yıllar içinde Kayseri'de tarım ve hayvancılık sektörü de sekteye uğramıştır. Kayseri'nin son beş yılda yüzde 11,4 tarım alanı ranta kurban edilmiştir, son on beş yılda kaybolan tarım alanı ise tam 743 bin dekardır. Bu miktar yaklaşık olarak İstanbul'un toplam tarım alanı kadardır. Bu bile tek başına Kayseri'ye ve Kayseri çiftçisine yapılan ihaneti gözler önüne sermektedir.” dedi.

DOĞALGAZ SORUNUNU DA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

İlçelerde yaşanan doğalgaz sıkıntısını da yine Meclis gündemine taşıyan Ataş, “İlçelerimizin pek çok mağduriyeti daha bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de doğal gazdır. Her yere ulaşan doğal gaz Kayseri'nin 6 ilçesine hâlen gelmemiştir. Sarız ve Pınarbaşı ilçelerimiz planlamaya dahi alınmamıştır, planlamaya alındığı söylenen Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye, Özvatan’a sözde 2023’te doğal gaz gelecek” dedi.

KAYSERİLİ BUNUN HESABINI İLK SEÇİMLERDE SORAR

Kayseri’nin sorunlarının saymakla bitmeyeceğini kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, süre kısıtlığından dolayı da birçok soruna değinemediğine de dikkat çekti. Ataş, “Kısacası, iktidar tarafından unutulmuş, sahipsiz bırakılmış koca bir şehrin adıdır Kayseri. Ancak Kayserili bunun hesabını ilk seçimlerde sorar” şeklinde konuştu.