Birleşmiş Milletler Suriye Daimi Temsilcisi olan  Beşar Caferi’den Türk ve ABD askerleri için şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Beşar Caferi Suriye’deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık durumu olduğunu ve bu sebeple ülkelerinde ki askerlerin geri çekilmesini talep etti. Beşari Caferi ‘’ Yabancı askerlerin derhal ve şartsız olarak bölgemizden çekilmesini talep ediyoruz.’’ şeklinde ifadeler kullandı.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi olan Beşari Caferi Türk ve ABD askerleri ile ilgili ilginç iddalarda bulunarak Türk ve ABD askerlerinin derhal ve şartsız Suriye’den geri çekilmesini istedi. Türk ve ABD askerlerinin bir nevi düzeni bozmak ile ilgili söylemlerde bulunan Caferi özellikle ABD askerlerinin bölgeden çekilmesini istedi fakat ABD bu bölgede bulunan askerlerini tutmakta kararlı olduğunu vurguladı. Beşari Caferi Suriye halkına yönelik olarak uygulanan ekonomik yaptırımları BM Güvenlik Konseyi haricinde uygulanmasının tamamen kanunsuz ve gayri meşru bir durum olduğuna vurguladı. Ardından bu durumun Suriye halkının yaşam koşullarını ciddi anlamda olumsuz etkilediğini belitti.

Suriye’de bulunan ABD askerlerinin durumu ile ilgili Rusya’dan da açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye temsilcisi olan Alexander Lavrentyev ‘’ ABD askerlerinin Suriye’deki varlığının hiçbir gerekçesi kalmadığını ve hatta Washington’ın Suriye’de asker bulundurmasına karşı sunulan gerekçelerinde tutarsız’’ olduğunu vurguladı.  Alexander Lavrentyev ‘’ Amerikalıların askeri varlıklarının devamını gerekçelendirmek için dile getirecekleri hiçbir neden, bahane olmaktan öteye gidemeyecektir. Varlıklarının sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz’’ diyerek ABD askerinin Suriye’deki konumundan çekilmesinin gerekli olduğunu belirtti.