Soçi Zirvesi karar bildirgesi açıklandı. Bildirgede vurgulanan sonuç ise Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı.

Rusya Soçi kentinde düzenlenmiş olan Suriye Ulusal Diyalog kongresi nihai sonuca bağlandı. Yapılan görüşme sonrası yayınlanan bildirgede ‘ Suriye halkı kendi geleceğine seçimle karar vermeli’’ denildi. Yayınlanan diğer bildirgelerde ‘ Suriye Ordusu’nun korunması ve Suriye sınırlarını korumak, yabancı güçlerle ve terörizmle mücadele için göreve devam etmesi gerek. Suriye’nin güvenlik güçleri kanunla uyumlu şekilde çalışmalı. Din yada etnik kimlik fark etmeden bütün Suriyeliler eşittir. Suriye halkı kendi geleceğine seçimle karar vermelidir.’’ vurgusu yapıldı.

Rusya Soçi kentinde düzenlenmiş olan Suriye Ulusal Diyalog kongresi nihai sonuca bağlandı. Soçi’de yapılan kongrede örgütsel ve seçim gözlemi olmak üzere iki komite oluşturuldu. Komiteler de Suriye’nin bu günki durumu hakkında katılımcılar ile ortak karar alınması için çalışmalar yapıldı. Katılımcılardan olan Suriye Milletvekili Ahmad Kuzbari ‘’ İki komitede bir anlaşma sağlandı: Biri örgüt komitesi, diğeri oy kullanma izleme komitesi. Komiteler kurulduktan sonra Suriye’den katılımcılar ve ülke dışında yaşayan insanlar hakkında rapor vererek işe başladı.’’ şeklinde açıklamalar yaptı. Oldukça tartışmalı geçen Soçi Zirvesi’nden yapılan açıklamalar ve bildirimler de alınan kararların nasıl uygulanacağı uygulansa da hangi yollar takip edileceği ise muallak konusu.