Rusya ve ABD görüşme yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve ABD Dış işleri Bakanı Rex Tillerson konuştular. Cep telefonundan konuşan iki Dışişleri bakanı, Suriye’ nin kuzeyinde yaşanan olayları ele aldı ve Kuzey Kore krizini konuşulduğu öğrenildi.

 Rusya ve ABD görüşme yaptıktan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’ un Tillerson ile yaptığı telefon görüşmesinde, gündem de olan Suriye’ nin kuzeyinde ki devam eden operasyonlar ile ilgili görüşüp fikir alış verişinde bulunduğu belirtildi. Soçi’ de gerçekleşecek olan Ulusal Diyalog Kongresi’ ne ve Viyana’ da yapılması beklenen görüşmeler ile ilgili fikir alış verişine de devam eden iki bakanın konuştuğu öğrenildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’ un dediği fikir ise Suriye çevresinde olacak olaylar ve Suriye ile ilgili gelecek planlarının ülkenin karar vermesinin önemini dile getirildiği öğrenildi. Suriye sınırında oluşan olaylar hakkında ve Suriye’ nin yapacakları ile ilgili konuşma yapmakla beraber başka bir konu ile ilgilide istişarede bulundular.

 Bir diğer olay ise Kuzey Kore oldu. Kuzey Kore , Yarımadası’ ndaki son gelişmelere de değinildi. Kuzey Kore’ ye yönelik sert tepkilere ve artan gerginliğe yönelik Rusya’ nın duyduğu endişenin iletildiği söylendi.