Ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in eşi Rıza Zarrab’ın duruşmasına dakikalar kaldı. Bugün New York’ta TSİ saat 18:00 de başlanması planlanan duruşma nasıl sonuçlanacak. İlk olarak planlanan jüri seçimleri olacak. Jüri seçimlerinde direkt olarak sorulacak soru ise Rıza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş’in doğrudan ya da dolaylı yoldan tanıyıp tanımadıkları.

 Geçtiğimiz yıllar ebru Gündeşle evlenen ve bir kız çocukları olan İranlı ünlü iş adamı Rıza Zarrab delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama gibi suçlardan tutuklanmıştı. New York’ta tutuklu kalan Rıza Zarrab Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanıyor. Zarrab Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu kaldığı süre boyunca 3 hafta tecrit hücresinde kaldıktan sonra Brooklyn’de bulunan Metropolitan Detention Center’ a nakledilmişti. Bu sürede eşi Ebru Gündeş Zarrab’ın yanında olduğunu söylediği zamanlardan sonra boşanmak istediğini açıkladı. Fakat sebebinin ne olduğu bilinmeyen boşanma davası gerçekleştirilemedi ve Ebru Gündeş boşanmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Bugün ise Rıza Zarrab’ın mahkemesi için jüri seçimleri belirleniyor. Seçilecek olan 12 jüri üyesi için toplamda 200 adayın çağırıldığı belirtilirken adaylara sorulacak 90 sorunun da belirlenmesi üzerinde uzlaşma yoluna gidildi. Jüri üyelerine sorulacak soruları ise savcılık ve Atilla’nın avukatları belirleyecek.

 Seçilecek olan jüri üyeleri duruşma bitene kadar dava da bulunmak zorundalar ve davanın yaklaşık 3 hafta sürmesi bekleniyor. Belirlenen 12 jüri üyesine mahkemede kaldıkları gün boyunca 40 dolar ücret ödenecek. Jürilere sorulan sorular arasında ünlü sanatçı Ebru Gündeş’i tanıyıp tanımadıkları sorusu da olacak.