Pakistan’ın kuzeyinde bulunan Kabal bölgesinde ki bir askeri üsse bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının etkisi ile 11 asker hayatını kaybetti.

Pakistan’da akşam saatlerinde kuzeyde bulunan Kabal bölgesinde ki askeri üsse  bombalı saldırı düzenlendi. Pakistan Ordusu tarafından yapılan açıklamada Kabal bölgesinde ki Swat Vadisi’nde intihar eylemcisi tarafından askerlerin egzersiz yaptığı alana gizlice girerek üzerindeki bombayı infilak ettirdi.

İntihar eylemcisinin bombayı patlatması ile 3 asker olay yerinde şehit olurken 8 askerin de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hayatını kaybeden askerlerin dışında 13 askerin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İntihar eylemcisinin Tahrik-i Taliban Pakistan örgütü üyesi olduğu veTTP’nin de bu saldırıyı üstlendiği ifade edildi.  Saldırının ardından açıklama yapan Pakistan Başbakan’ı Şahid Hakan Abbasi yapılan saldırıyı kınadığını, hayatını kaybeden askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirerek ailelerine de başsağlığı diledi.