Meksika’da 7.1’lik deprem resmen felakete yol açtı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları son hızla sürerken kurtarılan sayısı da artmakta. Kurtarma faaliyetinin odak noktası Meksiko’da yıkılan ilköğretim okulunun altında kalan küçük çocuklar. Okulun enkazında 500 asker 200 polis ve gönüllü çalışıyor. Okul enkazında kalan en az 30 çocuk olduğu da edinilen bilgiler arasında yer almakta.

 Meksika’da Salı günü meydana gelen 7.1 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı Cuma günü itibari ile ne yazık ki 273’ çıktı. Başkent Meksiko’da ve çevresinde süren panik hala devam ederken birçok binada yerle bir oldu. Depremin ardında arama kurtama çalışmaları devam ederken Coapa semtinde bulunan Enrique Rabsamen isimli okulun enkazında ki çalışmalara daha çok ağırlık verildi. Okul enkazında şimdiye kadar 20’den fazla minik çocuğun cansız bedeninee ulaşılırken 3 çocuğunda sağ kurtarıldığı haberi geldi. Enkazın altında hala hayatta olduğu düşünülen çocuklar olduğu idda ediliyor. Enkazın altında kalan çocukların ağlama ve yardım çığlıkları ise yürekleri dağladı.

 Enkazın altında en az 30 çocuğun olduğu düşünülüyor. 12 yaşındaki kız çocuğunun sürekli ağlayarak sağ olduğunu ifade etmesi yardım çığlıkları kurtarılmayı bekleyen çocuk var. 24 saat aralıksız devam eden arama kurtarma ekipleri yağmura ve çökme riskine karşı hızlarını hiç kesmeden devam ediyor. Enkaz altından yaşları 3 ile 14 arasında 30 çocuk olduğu tahmin ediliyor.